четвъртък, 19 август 2021 г.

Костадин Ангелов към Стойчо Кацаров: Спри да лъжеш и плати на медиците

  

Бившият министър на здравеопазването от кабинета ГЕРБ-3 Костадин Ангелов обвини настоящия Стойчо Кацаров в лъжа. Повод за това станаха парите на медиците на първа линия, които вече ще се получават по нови критерии.

Ето какво написа Ангелов току-що във Фейсбук:

"Стойчо Кацаров отново беше хванат в лъжа. Този път колегата му в служебния кабинет Асен Василев потвърди онова, което написах тук преди седмица. По време на съвместно заседание на бюджетна, социална и здравна комисии в НС, Василев каза, че държавата разполага с близо 400 млн. лв. буфер, от който могат да се плащат 1000-те лева на медиците на първа линия. 

А министърът на здравеопазването казва, че буферът е изчерпан. Лъжата на Кацаров, че няма пари за колегите, борещи се с COVID-19, беше разобличена и от финансовия министър! С други думи - актуализация на бюджета за бонуси на медиците не е необходима. Пари има! 

Въпросът е защо колегите от Спешна помощ не си получават възнагражденията за първа линия от юни с обяснението, че няма пари? Кацаров, плати на медиците! Спри да ги лъжеш! Дори и твоите колеги от служебното правителство те разобличиха", написа бившият здравен министър Ангелов.

Новините от днес и със задна дата