неделя, 8 август 2021 г.

Ансамбълът след златото: Чакахме това наше чудо и то се случи

  

Капитанката на българския ансамбъл по художествена гимнастика Симона Дянкова заяви, че всички са много щастливи от спечелената титла. Възпитаничките на Весела Димитрова триумфираха пред отборите на Русия и Италия, като по този начин донесоха първа олимпийско злато на страната ни в този спот.

Много сме щастливи. В момента ни е трудно да говорим и да мислим. Трудът ни се възнагради. Работихме много през последните пет години, минахме през много неща и чакахме това наше чудо и то се случи. Това значи много за нас. Ние се възхищаваме на всички български спортистки и гимнастички. Имаме страхотни примери. Това ние да станем олимпийски шампионки е уникално. 

От самото начало, откакто ни събраха, единственото ни желание е да станем олимпийски шампионки. Не сме си пожелавали друго - световна или европейска титла. Искаме да благодарим на всички, които са станали толкова рано в България, за да ни гледат и да ни подкрепят. Усещахме тяхната подкрепа през всичките тези години, вярваха в нас и ни казваха, че златото ще е наше. И това се случи. 

Благодарим и на нашите треньори и на целия екип, който работи с нас, защото ние сме едно голямо семейство", заяви Дянкова, която  ще бъде знаменосец на България в церемонията по закриването на Олимпиадата.

"През годините, почти всяка година имаше световно и европейско, но титлата все ни се изплъзваше. Казахме си, дай Боже да ни чака олимпийското злато и ето, че успяхме да го постигнем", щастлива беше Лаура Траатс.

"Това, че успяхме да постигнем мечтата си в момента надминава всичко. Надявахме се на справедливост и за нас. Щастливи сме", добави Мадлен Радуканова.

 "За тези сълзи сме си мечтали в последните пет години и всяка сутрин сме се събуждали единствено и само с мисълта колко много искаме да стигнем дотук. Имам чувството, че някой след малко ще ме ощипе, ще съм в леглото и ще трябва пак да изживея днешния ден, а това е много страшно. Но е истина и още не мога да повярвам. Благодарим ти, Господи, защото този медал е нашето чудо", каза Стефани Кирякова.

Момичетата благодариха и на бившите си съотборнички Елена Бинева и Теодора Александрова, които се отказаха по време на олимпийския цикъл заради контузии./corner.dir.bg

Новините от днес и със задна дата