вторник, 10 август 2021 г.

Бургас вече има 4 кемпер зони - вижте тяхното работно време и капацитет

  

В Бургас вече са обособени 4 такива локации на територията на града - пристанището в кв. "Сарафово", кв. "Минерални бани", рибарско пристанище "Ченгене скеле" и лодкостоянка "Крайморие".

15 каравани могат да паркират в зоната, предвидена за това в кв. "Минерални бани". На останалите зони са маркирани между 8 и 10 паркоместа. Те ще са удобни и за по-дълги кемпери.

Новите зони ще разполагат с ток, вода, интернет. Важно е да се отбележи, че там всички туристи са "Добре дошли" и със своите домашни любимци. Осигурен е достъп за хора с увреждания.

Безспорно предимство са намиращите се в близост заведения и живописни гледки.

Ето какво предлага всяка от четирите кемпер зони:

Кемпер стоп лодкостоянка "Ченгене скеле"

Кемпер стоп се намира на територията на защитена лодкостоянка "Ченгене скеле", в м. Рибарско селище, в непосредствена близост до Културно - туристически комплекс "Ченгене скеле". В комплекса има експозиционни къщички, които разказват историята на рибарите. Посетителите могат да видят котви, гребла, мрежи, дребни рибарски принадлежности и други, като гостите могат да наблюдават и демонстрации на рибарския занаят като плетене на мрежи. Комплексът включва също така кафе-клуб на моряка, ресторант, многофункционална зала за изложби и събития, парково пространство и детска площадка.

От мястото има възможност да се наеме лодка за разходка в залива или корабче до о. Света Анастасия. Има осигурено захранване с ток и вода, мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.

Капацитет - 10 места;

Работно време - 01/01 - 31/12.

Кемпер стоп лодкостоянка "Крайморие"

Кемпер стоп се намира на територията на защитена лодкостоянка "Крайморие", кв. Крайморие, гр. Бургас, до централен плаж "Крайморие" и на 5 мин. пешеходно разстояние от центъра на квартала.

Има осигурено захранване с ток и вода. Мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.

Капацитет - 5 места;

Работно време - 01/01 - 31/12.

Кемпер стоп Рибарско пристанище "Сарафово"

Кемпер стоп се намира на територията на рибарско пристанище "Сарафово", на 5 минути пеша от центъра и плажа. На рибарското пристанище има изградена обществена велостоянка, от която може да се наеме велосипед. Има изградена крайбрежна велоялея, която свързва пристанището с центъра на гр. Бургас и удобен градски транспорт.

Има осигурено захранване с ток и вода. Мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.

Капацитет - 8 места;

Работно време - 01/01 - 31/12.

Кемпер стоп СОЦ "Ветрен

Квартал "Ветрен" се намира на 15 км. от град Бургас. Разположен е на територия от 4 декара, разполага с десет индивидуални кемпер места. Оборудван е с ток и вода. В границите на Спортен център "Ветрен", който разполага с плувен басейн, затворен футболен терен, както и хотелска част. На няколко метра има хранителен магазин. В близост се намира действащата чешма "Калимарица", която е още от Римско време. Туристически комплекс "Акве Калиде" може да се види възстановената баня на Сюлейман Великолепни, археологически разкопки, датиращи от различни епохи. Комплексът разполага със кафетерия и магазин за сувенири, детски кът, както и благоустроено и превърнато в приятно място за отдих парково пространство. През летния сезон Парк "Минерални бани" е идеално място за пикник със семейството. Там има голяма детска площадка, тенис корт и барбекю с беседки.

Капацитет -15 места;

Работно време - 01/01 - 31/12.

Новините от днес и със задна дата