неделя, 25 юли 2021 г.

Нагледен урок: Антиваксъри влязоха в Ковид болница и онемяха

  

Главният държавен санитарен лекар на Алма-Ата в Казахстан, Жандарбек Бекшин, заведе тримата най-активни противници на ваксинацията на екскурзия до червената зона, които в група със съмишленици дойдоха в кабинета му, за да изразят недоволството си. 

Той им показа една от инфекциозните болници, в която лежат тежко болни пациенти с коронавирус, съобщи пресслужбата на градското обществено здравеопазване.

„Само трима от активните антиваксъри се съгласиха да отидат в инфекциозната болница. Каржауов Кудабай, Шардаров Сакен и Караев Асилбек влязоха в червената зона.

По време на необичайна и на места шокираща екскурзия, поканените успяха да общуват с работниците от инфекциозната болница и пациентите“, се казва в съобщението.

Бекшин каза, че в реанимационните отделения на болницата почти 100% от болните не са били ваксинирани. Лекарят е сигурен, че толкова голям брой хора, попаднали в леглата на интензивните отделения, е резултат от работата на антиваксарите. Искаше да им покаже колко е трудно както за болните, така и за медицинския персонал.

Главният санитарен лекар на града забеляза, че честотата нараства и сред децата; през последните шест месеца повече от 4000 ученици и 1180 деца на възраст под една година са заразени с covid. Той вярва, че това е повлияно и от работата на антиваксините. От градското здравно управление заявиха, че не е ясно какъв извод са направили противниците на ваксинацията, посетили екскурзията, но те са напуснали болниците мълчаливо.

„Очевидно след видяното аргументите им приключиха“, отбеляза пресслужбата на ведомството./БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата