вторник, 8 юни 2021 г.

Бургас е сред финалистите в инициативата на Walltopia за изграждане на модерни атракциони в няколко града

 Бургас е сред финалистите в инициативата на Walltopia за изграждане на модерни атракциони в няколко града

През януари българската компания Walltopia – световен лидер в създаването и изграждането на катерачни стени и атракционни съоръжения – обяви, че ще инвестира над два милиона лева в изграждането на две съоръжения за Активно забавление в две български общини.

Кандидатстваха над 100 администрации. Вчера компанията официално обяви, че градовете, с които работата продължава, са Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, Белоградчик, Балчик, Дупница и София – Община Слатина. Нейни представители вече посетиха много от изброените населени места, за да се запознаят с възможностите на място. Бяха и в Бургас. Тук една от възможните локации за изграждане на атракцион е зоната край Конната база и Фестивала на пясъчните скулптури.

„Инициативата на Walltopia е чудесна. Сигурен съм, че ако предпочетат нашия град и изградят един от атракционите тук, той ще се радва на огромно внимание от жителите, но и от многобройните гости на Бургас!, коментира кметът Николов.

Едното съоръжение, което Walltopia предлага да изгради безплатно, се нарича Rollglider и предоставя безопасен полет над избрана забележителност. Другото се казва Adventure Hub и доставя здравословно забавление за децата в нов за света формат.

Добрата новина е, че след посещенията на място от компанията заявиха, че имат желание да спонсорират изграждането на повече от две съоръжения, което увеличава с още малко шансовете на Бургас.

 Повече за инициативата можете да прочетете тук:

https://www.360mag.bg/posts/125676?fbclid=IwAR3yGla6Ho_tONj3S2-6LeEuwe6Eua5miGeJ_65Ll2SbdZJWEC4ZRSdcVqs

Новините от днес и със задна дата