сряда, 16 юни 2021 г.

Подавайте документи за подмяна на старите печки по програма LIFE

 От днес се подават документи за подмяна на старите печки по програма LIFE

От днес бургазлии може да кандидатстват по основната фаза на интегрирания проект по Програма LIFE за преминаване към екологично чисто отопление в домовете. Изпълнението на този етап предвижда да бъдат подменени отоплителните уреди в 1914 домакинства. Собствениците им ще получат безплатно срещу предаването на старите печки на дърва и въглища нови устройства за отопление с пелети и природен газ.

В проекта може да участват жителите на Централна градска част, кв. „Възраждане“, к-с „Лазур“, к-с „Бр. Миладинови“, к-с „Меден рудник“ – зона Г (селото), кв. „Сарафово“, кв. „Ветрен“ - Минерални бани, кв. „Банево“, кв. „Крайморие“, кв. „Горно Езерово“, кв. „Черно море“, кв. „Рудник“, кв. „Победа“ и кв. „Акациите“.

Заявления се приемат всеки работен ден от 08.30 до 12.30 часа и от 13.15 до 17.15 часа в сградите на центровете за административни услуги:

ЦАУ ТД „Приморие“ – деловодство; адрес ул. „Александровска“ 83;

ЦАУ ТД „Зора“ – деловодство; адрес ул. „Перущица“ 67;

ЦАУ ТД „Освобождение“ – деловодство; адрес к-с „Славейков“ до бл. 49;

ЦАУ ТД „Изгрев“ – деловодство; адрес к-с „Зорница“ бл. 47 -южно крило;

 ЦАУ ТД „Възраждане“ – деловодство; адрес к-с „Меден рудник“ до бл. 426.

Крайният срок за подаване на документи е 15 септември 2021 г.

Информация може да получите и на телефон 056/ 843 891.

Образци на документите за кандидатстване са публикувани на страницата на Община Бургас: https://www.burgas.bg/bg/posts/view/41857  

„Този проект е важен за Бургас, защото е насочен към намаляването на фините прахови частици във въздуха, който всички дишаме. Преминаването към алтернативни форми на отопление е един от начините да пазим градската среда по-чиста и приятна за живеене. Затова призовавам бургазлии да бъдат активни и да се включат в програмата“, каза кметът Димитър Николов.

През миналата година Община Бургас изпълни пилотната фаза на проекта. При нея бяха подменени и въведени в експлоатация 74 нови отоплителни устройства, които обслужват 89 домакинства.

Новините от днес и със задна дата