петък, 11 юни 2021 г.

Хлад и гръмотевични бури ни очакват в края на седмицата

 

В следващите 3-4 дни времето ще остане неустойчиво, а в началото на следващата седмица ще захладнее.

Днес отново на места ще превали и прегърми. По-значителни ще бъдат явленията на места в югозападните планински райони.

Дневните температури ще бъдат от 23 до 28 градуса.

До полунощ краткотрайните превалявания ще спират в повечето места. Минималните температури утре ще бъдат от 10 до 15 градуса.

През деня в събота отново ще бъде неустойчиво. Краткотрайни превалявания ще има около Стара планина, в югозападните райони и по Южното Черноморие. Дневните температури ще са от 23 до около 28 градуса.

В неделния ден превалявания с гръмотевици ще има предимно в източната половина на страната и около планините. В западната половина на страната ще вали само на места и с по-слаб интензитет. Минималните температури ще останат без промяна, а дневните слабо ще се понижат и ще бъдат от 22 до 27 градуса в повечето места.

Малко по-хладно ще бъде и в понеделник, когато дневните температури ще бъдат от около 20 до 26 градуса. На места около и след обяд ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб, в Дунавската равнина — до умерен вятър от запад, който след обяд постепенно ще се ориентира от североизток.

В средата на следващата седмица температурите ще тръгнат нагоре и през втората и половина на много места в низините ще превишат 30 и ще доближат 35 градуса. 

Новините от днес и със задна дата