вторник, 15 юни 2021 г.

МФ пусна списък с имена на застрашени от американските санкции

  

Министерството на финансите публикува днес списък на физическите лица, които попадат и потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC (The Office of Foreign Assets Control). 

Сред тях е майката на Делян Пеевски - Ирена Кръстева. Влизат също свързваният с бившия депутат от ДПС адв. Александър Ангелов, близкият до Васил Божков Георги Попов, както и Цветомир Найденов, който е основен свидетел срещу Божков.

На 2 юни 2021 г. Службата за контрол на чуждестранните активи на САЩ наложи санкции на бизнесмена и обвиняем Васил Божков, бившия народен представител Делян Пеевски, заместник-председателя на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков и на 64 компании в България съгласно закона "Магнитски". Като реакция от управляващите у нас публикуваха разширени списъци с хората и фирмите, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите.

В публикувания днес разширен списък, са включени "всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква "а", включени към момента и за последните 5 години". Списъкът е съставен на база информация, която е налична и проверена до момента от органа по т. 1. от РМС №441, и обхваща периода от 2016 г. до 2021 г., отбелязват от ресорното ведомство. 

Целия списък можете да видите ТУК

Новините от днес и със задна дата