вторник, 15 юни 2021 г.

Катастрофа с ТИР затвори автомагистрала "Тракия" край Карнобат

 Шофьoр на ТИР загина в катастрофа на магистралата - Новини

Катастрофа с ТИР на транспортна фирма затвори за часове отсечка от автомагистрала "Тракия" между село Зимница и Карнобат. Инцидентът е станал около 2,10 часа в района на 317-318 км в посока Бургас край село Железник,  съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Водачът не е пострадал, но поради завъртането на товарния автомобил на платното, са разсипани част от превозваните пратки.

Първоначално за движение са били затворени аварийната и активната ленти, като трафикът се е пропускал през бързата лента.

За изтеглянето на ТИР-а от автомагистралата е извикана специализирана техника. На това място се налага частично затваряне в участъка от Зимница до Карнобат, добавиха от полицията.

Пратките вече са прехвърлени в друг товарен автомобил. И след свобождаване на платната за движение, към 8 часа движението е пуснато в участъка.

Тапа на "Хемус" и на пътя Калотина Драгоман

Движението между 20-ти и 18-ти км на автомагистрала "Хемус" по виадукта край с. Потоп ще е двупосочно в платното за Варна, днес и утре, от 9.00 до 17.00 ч. За изпитване на реконструирани ригели на съоръжението ще бъде ограничено преминаването в платното за София, съобщиха от АПИ.

За два часа, от 13.00 до 15.00 ч., се спира движението в двете посоки по пътя Калотина - Драгоман, в участъка от 9-ти до 10-ти км, за взривни работи. Дейностите са във връзка с модернизацията на трасето, което е част от бъдещата автомагистрала "Европа".

За леките автомобили са въведени следните обходни маршрути: автомобилното движение в посока София ще преминава от пътя Калотина по третокласния път 8001 през Беренде извор по третокласния път 813 и обратно на първокласния път за София; в посока Калотина леките автомобили ще преминават от първокласния път, по третокласния път 813 през Беренде извор по третокласния път 8001 до Калотина.

Тежкотоварните превозни средства, които са с тонаж над 3,5 т и габарит над 6 м, ще изчакват на обособените и посочени от контролните органи места

Новините от днес и със задна дата