понеделник, 7 юни 2021 г.

Майката, убила двете си деца в Сандански, поиска свобода: Не знаете какво преживявам

  

                                      Снимка: bTV

Окръжният съд в Благоевград отказа да измени мярката за неотклонение на 32-годишната Кристина Дунчева, обвиняема за убийството на двете ѝ малолетни деца.

Младата жена е в следствения арест от 19 ноември м.г., когато закла двете си деца - 5-годишния Васил и 3-годишната Ивон в семейното жилище на ул. "Скопие" в Сандански.

Тя бе задържана и обвинена в убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите. След като изкара два месеца в следствения арест, Дунчева бе преместена в психиатрията на затворническата болница в Ловеч, където остана до 10 май. След това отново бе върната в килията. 

Днес в съдебната зала майката видимо не изглеждаше добре. "Вие не знаете аз какво преживявам и какво съм преживяла", повтаряше младата жена. На влизане в залата, брат ѝ се спусна към нея и през сълзи и каза: "Не си сама, спокойно, не си сама".

Адвокатът ѝ заяви, че тя няма спомен от случилото се. Защитата поиска по-лека мярка за неотклонение заради влошеното ѝ здравословно състояние. 

Магистратите обаче не се съгласиха и отказаха да променят мярката ѝ за неотклонение.

На 19 май друг състав на Окръжния съд в Благоевград окончателно потвърди, че бащата на двете убити деца в Сандански - Георги Трайков, е упражнявал домашно насилие над жена си Кристина.

В исковата си молба до съда майката е описала ужаса, в който е живяла:

"Поради влошаване на отношенията към мен и децата, постоянния физически и психически тормоз спрямо мен, ПРЕД ДЕЦАТА НИ, .. след серия обидни квалификации по мой адрес, физическа агресия изразяваща се в силно и болезнено дърпане на ушите ми, заплахи за физическо унищожение с думите "Ще те унищожа и теб и цялото ти семейство", ще те накарам да се самоубиеш", ще те изкарам луда и ще ти взема децата и заканата му да ме изхвърли през терасата... бях принудена на 5 октомври да напусна с децата..."

Новините от днес и със задна дата