четвъртък, 3 юни 2021 г.

Хвърлиха храна с отрова близо до детска градина в Бургас

 

Храна с отрова е разхвърляна близо до детска градина в центъра на Бургас. Това съобщава БНТ, като се позовава на сигнал на граждани.

Неведнъж се е случвало по плажа и крайбрежната алея да се залага отрова.

Най-често това се случва в хранителни продукти, какъвто е и последният случай - хлебни питчици, разпръснати край една от детските градини в центъра на Бургас.

 

Анна Григорова намира питките с отрова, докато отива до магазина. Направил ѝ впечатление зеленият цвят.

"Първоначално си помислих, че може би са оставени от местната пекарна за животинките, но след като се доближих, видях цвета нетипичния, усети се при приближаване неприятна миризма. И оттам заключих просто, че това е отрова, а не е предназначено с добра умисъл за храна на животинките", разказа тя.

Според нея тази отрова е антифриз, в който са натопени питките.

Маргарита Пеева от фондация "Animal SOS" заяви, че получават твърде често сигнали за отровени животни.

"Аз съм управител на приют за кучета, има и няколко котета, така че през мен минават много кучешки и котешки животи и съдби. Страшното е, че в последните години в България се тровят масово животни. За мен това са хора, които са социопати, които не са с нормална психика... те са директно за освидетелстване", коментира Пеева.

Тя посъветва хората, които намерят храна с отрова, да извикат 112 и да изчакат да дойде полицията, която да събере доказателствата, съответно да бъдат изпратени в лаборатория за изследване.

Новините от днес и със задна дата