вторник, 1 юни 2021 г.

Проф. Кантарджиев опроверга голяма лъжа на Мика Зайкова

 Проф. Кантарджиев опроверга голяма лъжа на Мика Зайкова

Проф. Тодор Кантарджиев отрече да е взимал огромни суми в размер на десетки хиляди левове всеки месец като член на Националния оперативен щаб /НОЩ/, предаде БГНЕС.

„Никога не съм взимал заплата и не знам колеги от оперативния щаб да са взимали пари за денонощната си работа в продължение на 12 месеца. Мисля, че и проф. Венцислав Мутафчийски, и доц. Ангел Кунчев също не са взимали“, каза той.

„Смятам, че не е етично да се взимат пари за здравето на българския народ, когато отдадохме последните си сили и възможности да направим така, че да има по-малко заболели и починали българи“, каза още проф. Кантарджиев.

По-рано Мика Зайкова от „Има такъв народ“ заяви, че България се намирала „в дълбока криза заради пандемията и това се дължи на факта, че бившето правителство и членовете на НОЩ не са се справили с нейното овладяване“.

„Пандемията не е отминала, само е затихнала. Някои не могат да управляват кризи, а тази криза беше много дълбока. Този някой е бившото правителство и така нареченият щаб.


Те взимаха по 30-35 хиляди лева заплати на месец, което е немислимо и за най-елитните IT специалисти в България, а на практика не вършиха никаква дейност. Виждате цялата бъркотия в здравната система“, каза Зайкова. 

Новините от днес и със задна дата