Близо 500 полицаи от вътрешността на страната ще бъдат командировани това лято по южното Черноморие за осигуряване сигурността и безопасността на туристите. Полицейските служители ще бъдат разпределени в морските общини Несебър, Поморие, Созопол, Приморско и Царево. Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Служителите ще следят за пътната безопасност, за престъпления от рода на джебчийски кражби, грабежи и други. Ще има и допълнителни велопатрули. Полицейското присъствие ще бъде засилено още от този месец.

Има вероятност и това лято за съвместни екипи с полицаи от Чехия, Полша и Румъния.

От ръководството на "Слънчев бряг" АД съобщиха, че в курорта вече действат режимите и условията необходими за безпроблемното протичане на летния туристически сезон. Контролен режим на достъп във вътрешността на курорта се осъществява чрез девет контролно-пропускателни пункта, както и от мобилни патрули. Паркирането в синя зона в комплекса е на цена от 2.00 лева на час. Тази година паркоместата в синята зона са увеличени на 1 100, със 100 нови места