четвъртък, 3 юни 2021 г.

Състезатели от 21 държави ще изнесат зрелищно шоу по бразилско жиу-житцу – кръг от Световната купа в Бургас

 246 състезатели от 21 държави ще изнесат зрелищно шоу по бразилско жиу-житцу – кръг от Световната купа

За първи път България, респективно Бургас ще бъде домакин на кръг от Световната купа по бразилско жиу –житцу. Заявки за участие са подали 246 състезатели от 21 държави. Зрелищното шоу ще се проведе на 5 юни, събота в спортна зала „Младост“.

Входът за зрители е свободен, но капацитетът на спортното съоръжение ще бъде запълнен на 50 процента. Задължително стриктно трябва да се спазват и останалите изисквания на здравните власти във връзка с превенцията от КОВИД-19. Организатор е клуб GF TEAM с подкрепата на Община Бургас.

В атрактивното състезание ще участват деца от 8 до 14 години, юноши от 14 до 18 години и мъже. Има осигурен солиден награден фонд.

Най-малките стартират в 10:00 часа. Следват юношите, а мъжете ще започнат в 12:00 часа. След двубоите във всяка възрастова група ще има награждаване.

Вечерта от 18:00 часа е началото на надпреварата Гран при, с участието на 16 победители от кафявите и черните колани.

По време на Гран при, което ще продължи около 2 часа са предвидени и 4 суперфайта. Изключителна атракция и адреналин на макс за състезатели и зрители обещават организаторите за съботния ден.

В петък, също от 18:00 часа в зала „Младост“ ще се проведе безплатен семинар по бразилско жиу-житцу. Като гост лектор е поканен двукратен световен шампион.

Новините от днес и със задна дата