четвъртък, 3 юни 2021 г.

Агенция по заетостта стартира Национална кампания „Работа в БГ туризма” в подкрепа на туристическия бранш

 Агенция по заетостта стартира Национална кампания „Работа в БГ туризма” в подкрепа на туристическия бранш

За периода от 7 до 11 юни 2021 г. всички бюра по труда в страната ще организират срещи на открито за работодатели в туризма, хотелиерството, ресторантьорството и желаещите да работят в тази сфера. Кампанията ще даде възможност бизнесът да избира сред предварително информирани кандидати от цялата страна своя персонал.

Целта е по този начин още в началото на туристическия сезон да се осигурят възможно най-бързо липсващите кадри за успешно функциониране на бранша.

За да се включат в едноседмичната кампания на Агенцията по заетостта, работодателите, опериращи в сферата на туризма, е необходимо да заявят своите свободни позиции като подадат заявки за свободни работни места от днес до 04.06.2021 г.

Работодателите могат да изпращат своите заявки по електронен път чрез: електронната услуга на Единния портал за електронни услуги на ДАЕУ, която е на следния електронен адрес: https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnitelni+agentsii/uslugi-731/832, както и чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ), по електронна поща, чрез лицензиран пощенски оператор или присъствено, в бюрата по труда. Заявените работни места ще бъдат предлагани на кандидати от цялата страна.

Регистрираните безработни, както и други търсещи работа в туризма, ще бъдат уведомени за кампанията и към тях ще бъде отправена покана да се включат в срещите с работодателите.

Всеки делничен ден от 7 юни 2021 г. до 11 юни 2021 г., от 10.00 часа до 14.00 часа, търсещите работа и работодателите от бранша ще могат да се срещнат лично или пък да получат изчерпателна информация за изискванията и възможностите за работа в обектите на туризма от цялата страна.

Подробна информация за кампанията „Работа в БГ туризма” е публикувана в електронната страница на Агенцията по заетостта: https://www.az.government.bg/.

Новините от днес и със задна дата