събота, 1 май 2021 г.

Проф. Христова: Вече сме в ситуация на преврат и хаос, дело на щастливи революционери

 Проф. Христова: Вече сме в ситуация на преврат и хаос, дело на щастливи революционери  

Има много планове отзад, които не са ни известни. С едни думи се влиза, действията сочат друго. Ситуацията, в която се намираме, има по-скоро характеристиките на преврат, отколкото на предаване на мандат, каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS политическият психолог проф. Антоанета Христова.

По нейните думи има изключителен хаос, заедно с народняшко щастие, че революционери са успели да имат мнозинство и да се държат агресивно в парламента, но това плаши публиката.

"Имаме партии, които не могат да направят правителство и победител, който е в опозиция. Тези, които не искат да направят правителство, приемат много бързо закони. Най-големият не прави правителство, другите не искат. Властта се взема от малцинството по недемократичен начин", изрази опасения психологът.

Според нея няма формулировка на посока на развитие на държавата. "Или е некомпетентност, или е целенасоченост. Целта е хаос, след него следват избори, на които вероятно ще се възпроизведе още по-голям хаос", прогнозира проф. Христова.


"БСП се старае да е алтернатива, но не успява, това е като в любовта - стараеш се, но не се получава. Единствената задача на това правителство е да подготви изборите", заяви още тя.

Новините от днес и със задна дата