вторник, 18 май 2021 г.

Информационни срещи за подмяна на старите печки с екоуреди организира Община Бургас

 Информационни срещи за подмяна на старите печки с екоуреди организира Община Бургас

Две информационни срещи по проекта за подмяна на старите печки и котли на дърва и въглища с нови екологични отоплителни устройства в квартал „Долно Езерово“ и зоните А, Б, В и „Районен център“ в комплекс „Меден рудник“ организира Община Бургас.

Първата среща е насрочена за 19 май, сряда, от 16:30 часа пред библиотеката на читалище „Просвета - 1927“ в „Долно Езерово“.

На 20 май, четвъртък, от 16:30 часа до спортна зала „Никола Станчев“ – пространството между залата и магазин Billa.

По време на срещите гражданите ще имат възможността да получат допълнителна информация за подаването на заявления и да задават въпроси, свързани с процедурата.

Заявления за участие в програмата се приемат в деловодството на Териториална дирекция „Възраждане“ в комплекс „Меден рудник“ всеки работен ден от 08:30 до 12:30 и от 13:45 до 17:15 часа, както и в обособения информационен център в читалище „Просвета – 1927“ в „Долно Езерово“. Той е отворен за граждани всеки работен ден от 08:00 до 17:00 часа. Срокът за кандидатстване е до 31 май.

Чрез изпълнението на проекта Община Бургас предоставя възможност на 2280 домакинства да си осигурят по-голям комфорт в домовете. Срещу старите печки те може да получат топловъздушна камина на пелети, камина на пелети с водна риза, котел на пелети или климатик.

Образци на заявленията, както и информация за условията и реда при кандидатстване, са публикувани на страницата на Община Бургас:

https://www.burgas.bg/bg/proekti/proekt-namalyavane-na-zamarsyavaneto-na-atmosferniya-vazduh-s-fini-prahovi-chastitsi-v-kv-dolno-ezerovo-gr-burgas.

Информация може да получите и на телефон 056/ 843 891.

Проектът на Община Бургас „Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. „Долно Езерово“, гр. Бургас“ се финансира по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, чрез Кохезионен фонд на Европейския съюз. Неговата цел е да се намали замърсяването на въздуха с фини прахови частици, генерирани от битовото отопление.

Новините от днес и със задна дата