неделя, 16 май 2021 г.

Кораб се преобърна заради селфи, най-малко 7 души се удавиха

 

Най малко седем индонезийци са се удавили в претоварен кораб, който се е обърнал в язовир на остров Ява, след като пътниците решили да си направят селфи, предаде Франс прес.

Инцидентът е станал в регентство Бойолали, след като 20-те пътници са се преместили на едната страна на палубата, за да си направят селфи за спомен.

"Причината за нещастния случай е претоварването на плавателния съд", заяви началникът на полицията на остров Ява Ахмад Лютфи. Пътниците се преместили на дясната страна на кораба за групова снимка и тогава той се е преобърнал.

По данни на полицията 11 души били спасени,  но седем загубили живота си, а двама се водят за изчезнали. Властите разследват случая, за да установят дали имат вина организаторите на излета. Според г-н Лютфи 13-годишен тийнейджър е бил на руля в момента на инцидента.

Катастрофи с лодки са често срещани в Индонезия, архипелаг от Югоизточна Азия с около 17 000 острова, поради слабите стандарти за безопасност.

През април спасителите издирваха 17 рибари, след като две лодки се сблъскаха в Западна Ява. Трима бяха намерени мъртви, а 13 се водеха изчезнали, когато издирването приключи.

А през януари миналата година 10 души изчезнаха, след като лодка с 20 работници мигранти до съседна Малайзия се преобърна край бреговете на остров Суматра.

Новините от днес и със задна дата