събота, 15 май 2021 г.

Имате време до неделя за разглеждане на Национална изложба на цветя „Флора Бургас 2021“

 Имате време до неделя за разглеждане на Национална изложба на цветя „Флора Бургас 2021“

Национална изложба на цветя „Флора Бургас 2021“ свършва в неделя, 16 май. Имате още два дни, в които да я разгледате и да си купите нещо красиво и полезно за дома или градината.

Изложбата има и своя конкурсен характер, в който жури от специалисти в различни области оценява участниците и експонатите, с които се представят.

В тазгодишното издание бяха предварително обявени пет категории. Представянето на всички изложители е запомнящо се, а призьорите са следните:

1. Най-добър експонат саксийни култури, бонсай и мини градини – „Бургасцвет 90 Танев” ЕООД и Рангел Пъков.

2. Най-добър експонат от декоративни растения за открити площи (цветен разсад, луковички, дървесна и храстова растителност) - Ани Кузманова.

3.Най-добър експонат за архитектурно оформление на интериор и екстериор с паркови елементи (детски съоръжения, декоративни настилки, паркова мебел, водни ефекти, фонтани, осветителни тела и др.) – „Бургасцвет 90 Танев” ЕООД.

4. Най-добър ръчно изработен художествен експонат (декоративна пластика, керамика, дърворезба, саксии и др.) - Явор Топалов и Костадин Димитров.

5. Конкурс за най-добро естетическо оформление на пазарна площ - „Лаванда Груп" ООД.

Отличените изложители ще получат медали и грамоти за своeто участие.

Специалната награда, учредена по предложение на бургазлията Димитър Димов, която носи името на арх. Георги Духтев, очертал първоначалните граници и алеи на нашия Приморски парк, тази година получава ПГСАГ „Кольо Фичето“ – специална награда за принос и добро партньорство по осъществяване на Националната изложба на цветя „Флора Бургас“.

В конкурса за детско творчество се включиха 130 деца, разделени в две възрастови категории: от 6 до 8 и от 9 до 12 години. Те ще получат цветен подарък и грамота за своето участие, а първите три спечелили проекта и в двете категории получат медал и награда – спортни приспособления за игри на открито и забавни настолни игри. Своите грамоти и награди децата могат да получат в периода от 17 до 21 май в зала 3 на експоцентър "Флора".

 Конкурс за творчество – изработка на  миниатюрен макет, картичка или картина:

 Категория: 6 – 8 г.

1. ПГ „Буратино“ от ДГ „Теменуга“, с. Равнец

2. ДГ „Делфин“, група „Смърфчета“

3. Лиляна Маслинкова – ПГ „Пинокио“ от ДГ „Детелина“

 Категория 9 – 12 г.

1. Павел Джованов и Цвета Кръстева от ОУ „П.Р. Славейков“

2. Пенко Господинов и Петьо Петков от ДЦДУ „Св. Николай Чудотворец“

3. Борислава Христова от ОУ „Елин Пелин“

Новините от днес и със задна дата