неделя, 9 май 2021 г.

Руски самолет кацна празен на бургаското летище, но с него отпътуваха 163- ма пасажери

 Тъжно: Такъв "руски" самолет в Бургас никога не бяха виждали

Малко след 15 часа на летище Бургас днес кацна чартър от Русия, последният за този месец, след като бяха отменение всички полети от Москва до България за месец май. Самолетът обаче беше празен, без туристи.

Час по-късно със същия самолет за Москва отлетяха 163-ма пасажери, предимно руснаци, живеещи в България, пише zonaburgas.bg.

„Живея в България 10 години и отивам на гости при сина ми. Така се получи, че отмениха полетите, добре че този на 9 май остана .

Обратно ще пътувам евентуално чак след месец, ако не отменят полетите. Надявам се, че нашите отношения да се изгладят и в края на юни ще има чартърни полети”, сподели Вера Сизова.

Нашите консулски центрове в Русия ще започнат да издават визи след 15 май, съобщиха туроператори. Очаква се до края на месеца да стане ясно дали ще бъде изпълнена чартърната програма от Русия за България за лятото.

„Очакваме позитивни сигнали от нашата дипломация към Русия. В момента проблемът е геополитически и трябва да се разреши, защото ние разчитаме на руските туристи. Всичко започна от така наречения „шпионски скандал”, коментират от бранша.

Очаква се на 11 май да стане ясно дали България ще влезе като десета страна в списъка с неприятелски държави на Русия и съответно може да се очаква, че ще се забранят полетите за България, съобщават туристически фирми, които оперират на руския пазар.

За месеците юни и юли все още има планирани чартърни полети до България, но не е ясно колко от тях ще бъдат изпълнение.

За месец юни от Русия за  Летище Бургас са планирани 136 полета, а за Летище Варна- 46

Новините от днес и със задна дата