неделя, 9 май 2021 г.

Катастрофа отби движението по "Хемус" към София насред голямото завръщане

 

Катастрофа затрудни движението по магистрала "Хемус" за около един час - в посока София - на 22-ри км. Трафикът беше временно преустановен и пренасочен по обходен маршрут заради катастрофа, съобщиха от Пътната агенция.

Товарните автомобили изчакваха на място, а леките се отклоняваха по обходен маршрут на пътен възел "Витинска река" и при село Чурек се включваха отново на "Хемус".

Натоварено е движението при входовете на столицата - в последния от дългата поредица празнични и почивни дни.

Засилено полицейско присъствие има около четирите тунела преди влизането в столицата. Екипи на жандармерията и на пътната полиция отбиват тежкотоварните камиони в най-дясната лента заради засиления трафик.

Очакваме около 400 000 автомобила да се върнат в столицата. На 4-и май едва 90 000 коли са влезли в София, каза по-рано Даниел Иваничков от АПИ, цитиран от Нова.

При 159-ия километър на магистрала "Тракия" е организирано реверсивно движение, като в посока София ще има две ленти за движение.

"Обходният маршрут за улеснение на трафика във Владая е използването на "Струма". За "Тракия" апелираме да се използва Подбалканския път, който е в доста добро състояние", каза още инж. Иваничков.

Ако трафикът се засили още повече, Пътна полиция има готовност да изключи светофарите и движението да се регулира от полицаи.

Новините от днес и със задна дата