понеделник, 26 април 2021 г.

Започва приемът на документи за втората сесия на програмата за съфинансиране на културни проекти на Община Бургас

 Община Бургас

Втората сесия за настоящата календарна година, по програмата за съфинансиране на културни проекти, съгласно "Правилник за условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства за съфинансиране на културни проекти на територията на Община Бургас" стартира на 5-ти май (сряда).

В срок от 45 календарни дни, до 18 юни  2021 година включително, културни организации и артисти на свободна практика от Община Бургас ще могат да кандидатстват със своите нови предложения. Финансови средства ще се предоставят след разглеждане на проектите от Експертната комисия, по реда и при условията на Правилника.

Правилникът и всички необходими документи можете да намерите тук: СЕСИЯ 2 2021 | Община Бургас (burgas.bg) 

Информираме Ви, че проектната документация за Сесия 2 отново ще се подава при сътрудника на Председателя на Общински съвет – Бургас, в административната сграда на Община Бургас, ул. „Александровска“ 26, ет. 1

Електронната система, предвидена по чл. 11 на Правилника, ще стартира на по-късен етап през следващата календарна година, след като Общински съвет – Бургас се произнесе по подготвяните  в нормативната база промени. Те ще бъдат подложени и на обществено обсъждане.

Напомняме на всички кандидати, че заявлението по Правилника, с кратката анотация на проекта, не се поставя в плика с основната проектна документация, а се подава отделно при завеждането ѝ в деловодната система.

Първата сесия през 2021 г. премина с огромен интерес – 36 проекта постъпиха  в Община Бургас. Експертната комисия беше изключително затруднена в избора си поради високото качество на предложения културен продукт. Бяха избрани 20 предложения, чиято реализация предстои от май до края на август.

В очакване сме на новите проекти, които да направят бургаския събитиен афиш по-желан и изпълнен с културни предизвикателства.

Новините от днес и със задна дата