събота, 24 април 2021 г.

Прогнозите за края на света на Стивън Хокинг

 Прогнозите за края на света на Стивън Хокинг 

Стивън Хокинг се смята за един от най-влиятелните учени, посветил по-голямата част от живота си на космологията. В своите научни трудове специалистът оставя предсказания за края на света.

Стивън Хокинг описва няколко възможности. В една от своите статии ученият твърди, че един ден Вселената просто ще изгасне. Всички звезди ще избледнеят и ще станат обикновени камъни, скитащи се в космоса. Експертът настоява, че хората трябва да търсят други планети, преди слънцето да спре да излъчва светлина.

Физикът не изключва, че човечеството ще изчезне в резултат на ядрена война. Според учения прекалено мощните оръжия и технологии представляват сериозна опасност за хората. Към днешна дата светът е създал такова количество ядрени оръжия, което е напълно достатъчно, за да унищожи всички живи същества от лицето на Земята.


Смъртоносният вирус е друг сценарий на съдбовния ден, който Стивън Хокинг описа. Според писателя патогените бързо се разпространяват по планетата, развиват се и се адаптират към новите условия. В тази връзка никоя ваксина скоро няма да действа върху патогените. Космологът не изключи, че хората ще измрат поради изкуствено отгледани бактерии./БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата