вторник, 20 април 2021 г.

Специализирано обучение за педагогически специалисти ще се проведе в Бургас

 Специализирано обучение за педагогически специалисти ще се проведе в Бургас

На 21 април Местната комисия за борба с трафика на хора в Бургас ще проведе специализирано обучение на тема: „Психосоциални предпоставки за въвличане на подрастващите в престъплението трафик на хора. Идентифициране и подкрепа в училищна среда и социалните услуги”. 

Специализираното обучение ще се проведе онлайн, а в него ще се включат повече от 40 педагогически съветници, психолози и социални работници от Бургас и областта, които ще надградят уменията си за разпознаване и подкрепа на потенциални и реални жертви на трафик на хора сред подрастващите и техните семейства. 

Акценти ще бъдат поставени върху предпоставките за създаване на уязвимост от попадане в трафик на хора – дисфункционална семейна среда, личностни фактори, нарушена комуникация с връстниците, емоционални и поведенчески проблеми. Ще бъдат посочени конкретни индикатори, по които да бъдат разпознати потенциални и реални жертви на трафик на хора.

Обучението отговаря на потребността от надграждане на компетенциите и мотивиране на педагогическите специалисти и социални работници да идентифицират потенциални жертви на ТХ, да прилагат ефективни методи за психосоциална подкрепа за пострадали от престъплението „трафик на хора” и да партнират ефективно на Местната комисия за борба с трафика на хора.

Лектор на обучението ще бъде Йордан Танковски – практически психолог и обучител с дългогодишен опит в работата с подрастващи и професионалисти, работещи в училища и социални услуги.     

Новините от днес и със задна дата