четвъртък, 1 април 2021 г.

Медиците в Добрич се борят за живота на 33-годишна родилка с Covid-19

  

33-годишна родилка с Covid-19 е интубирана в реанимацията на МБАЛ-Добрич и лекарите се борят за живота ѝ. 

Жената е била приета за лечение на 25 март с двустранна пневмония. Три дни по-късно обаче състоянието ѝ започва да се влошава и медиците предприемат спешно родоразрешение.

Новороденото момченце, което е заченато чрез ин витро и е първородно дете, е в добро състояние, с отрицателен PCR тест за момента.

Според новите препоръки от днес, на седмия ден ще му бъде взета още една проба за коронавируса, съобщиха от родилното отделение.

Състоянието на родилката е тежко, тя е била интубирана и е настанена в интензивното отделение за Covid пациенти на Многопрофилната болница в Добрич, заяви началникът на Отделението по акушерство и гинекология д-р Ивайло Петев пред БНР.

"Проведен е консулт с регионалните консултанти по реанимация и по акушерство и гинекология. Във вторник дойде регионалният консултант по реанимация. Жената беше в добро състояние, но няколко часа след това настъпи остро рязко влошаване на състоянието ѝ и все още е тежко", добави той.

Вчера в здравното заведение в Добрич е била оперирана още една родилка, заразена с Covid-19, тя също е с пневмония, информира д-р Петев.

Жената обаче е в стабилно състояние. 36-годишната пациентка е станала майка за втори път. Заболяването в третата вълна протича изключително бързо и нито един симптом не е за подценяване, коментираха медици.

Новините от днес и със задна дата