сряда, 10 март 2021 г.

Затварят фитнеси и молове в Бургас, ученици преминават към онлайн обучение

 БТА

В Бургас от петък затварят молове и фитнес зали, а учениците от 5 до 12 клас преминават към онлайн обучение за 2 седмици.

Носенето на маски на открито е задължително, ограничават се масовите мероприятия на открито и закрито - обяви здравният министър след заседание на Общинския кризисен щаб. 

"Започваме с локални мерки в 10 области в страната, където заболеваемостта е на високи нива. Увеличава се броят на леглата в болниците от нивата от септември 2020 година", каза здравният министър Костадин Ангелов:

"Намаляване на работното време на заведенията до 22:00 часа вечерта. Обсъждахме мерки, които са насочени по отношение на носенето на маски на открито, мерки, насочени към посещенията на фитнесите и моловете. Тези всичките предложения ще бъдат разгледани на Областен щаб и до края на деня се очаква да има заповед на директора на РЗИ". Няма да има карантина за пристигащите от Занзибар, каза още министърът.

Областният щаб за борба с COVID-19 обсъди и прие мерки за ограничаване разпространението на вируса на територията на област Бургас. Вижте всички мерки:

Щабът на област Бургас за борба с COVID-19 прие мерки за ограничаване и разпространение на вируса

Новините от днес и със задна дата