сряда, 10 март 2021 г.

Ангелов: Ще бъдат въведени по-строги мерки в Бургас срещу коронавируса

 

В Бургас втори ден обмислят дали да затегнат рестрикциите. В морския град пристигна и здравният министър, който на място се запозна с обстановката.

Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов заяви, че ситуацията в Бургас е тревожна. Ще бъдат увеличени болничните легла до нивата между септември и декември.

"Имаме нарастване на повикванията на Спешна помощ с 30% и около 40% до 50% от повикванията са за пациенти, които са с Ковид инфекция. Мерките, които бяха обсъдени днес на общинския щаб с кмета Николов и с директора на РЗИ д-р Паздеров и представителите на лечебните заведения следобяд ще бъдат предложени и обсъдени на Областен щаб.", заяви здравният министър. 

Ще бъде намалено работното време на заведенията до 22 часа. Ограничаване посещението на учениците от 5. до 12 клас на училище и извеждането им в електронна среда за две седмици. Ще бъдат затворени и детските градини.

"Обсъждахме мерки по отношение на носенето на маски на открито. Също така ограничаване на масови мероприятия на открито и закрито. Също и мерки, насочени към посещението на фитнеси и молове. Всичките мерки ще бъдат разгледани на Областен щаб и до края на деня се очаква да има заповед на директора на РЗИ", заяви Ангелов.

Новините от днес и със задна дата