неделя, 7 март 2021 г.

В началото на май Бургас отново ще е столицата на цветята

 

Тази година Националната изложба на цветя "Флора Бургас" - една от емблемите на града - ще се проведе в периода от 29 април до 9 май. Всички се надяваме, че дотогава случаите на заразени с COVID-19 ще са много намалели, а броят на ваксинираните прогресивно нараснал, съобщават от общината.

Въпреки това, съобразно всички противоепидемични мерки, Общината взе решение събитието да се разгърне основно във външните открити площи край експоцентър "Флора" в Морската градина.

А предизвикателството към флористи, производители и вносители на цветя, ландшафтни архитекти и други професионалисти в областта на цветното изкуство, ще бъде да демонстрират още повече и по-интересни екстериорни решения. Акцент в изложбените площи ще бъдат саксийните растения и външните цветни инсталации.

Вдъхновяващата подготовка за "Флора 2021" вече е в разгара си. Пъстрото изложение съвпада с великденските празници и ще допринесе допълнително за доброто настроение на бургазлии и гостите на града.

Производители и вносители на цветя, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и елементи, лека градинска техника, препарати и други експонати, имащи отношение към тематиката на изложбата, могат да подадат своите заявки за участие.

Желаещите да демонстрират своята продукция и умения ще открият подробна информация - регламент, покана и форма на заявка за Национална изложба на цветя "Флора Бургас" - на адрес:https://www.letenteatar.com/bg/index/static/35/

Новините от днес и със задна дата