понеделник, 22 март 2021 г.

Масово отменят резервации в хотелите

 istock 

Туристи масово отменят резервации в хотелите. Причината са влезлите в сила от днес нови ограничителни мерки, които ще са в сила за 10 дни.
 

Те предвиждат затваряне на всички ресторанти, включително и тези в хотелите. Няма да работят и СПА центровете към хотелите.

В един от големите хотели в Сапарева Баня всички резервации са отменени и на практика, той ще остане празен за следващите 10 дни.
 
Основната причина е, че този път няма да работи и СПА центърът, което отказва туристите от престоя им, обясни Радост Стоимирова, управител на хотела.

Без право на ползване на ресторант, лоби бар и СПА център - никой няма да дойде, за да си седи просто в стаята, допълни Стоимирова.

Хотелиери в Банско също алармираха, че масово се отменят резервации след заповедта на здравния министър за затваряне на ресторанти и спа центрове към хотелите.

Частичните забрани на услуги в хотелите отново изключват възможността да получат и държавна помощ. Според тях е  по-добре да бъде затворен сектор "Хотелиерство", за да можем поне да се възползват от подкрепата, която в момента върви за другите сектори.

 
Хотелиерите в Банско не изключват организирането на протести, ако не бъде променена заповедта на здравния министър.
 
Междувременно първите израелски туристи, които се очакваха на 25 март в курортния комплекс „Слънчев бряг“, също отмениха резервациите си.

Новините от днес и със задна дата