Задържани са няколко лица по подозрение за шпионаж в полза на Русия. Според източници на БНТ агенти на ДАНС са провели секретна операция.

Обискирани са няколко адреса в южните квартали на София и в кварталите посока Перник.

От прокуратурата и МВР не потвърждават, но и не отричат информацията на "По света и у нас".

Днес следобед bTV съобщи, че на изхода на АМ "Тракия" от София към Пловдив се провежда полицейска акция. Всички превозни средства - леки коли и автобуси, се проверявали от полицаи. Опашката от коли беила в три колони и започва от Врана и стигала до началото на АМ "Тракия". Единият от арестуваните е задържан именно на магистралата, твърди телевизията. 

Код Тайфун е задействан при операцията в София, която приключи преди около час. Това означава пълна блокада на града и прилежащите направление, в които се предполага да избяга издирваното лице. Код Тайфун се задейства не просто рядко, а изключително рядко, обясниха за OFFNews източници от системата на МВР.

Разпространяват се няколко версии за причината. Все още нямаме потвърждение за нито една от тях.

В късния следобед всички изходи на София бяха блокирани от екипи на МВР и жандармерията, като се проверяваха всички автомобили и пътниците в тях. В момента полицейското присъствие в София е масирано, а патрули има на всички ключови кръстовища.

Все още не е потвърдено официално дали тази акция е свързана с арестите.