понеделник, 22 март 2021 г.

Първи официални версии за катастрофата с 3 трупа край Козаревец ВИДЕО

 Първи официални версии за катастрофата с 3 трупа край Козаревец ВИДЕО 

Снощи в 23:35 е получено съобщение за тежко ПТП в района на село Козаревец. Установяват, че са се сблъскали автобус, пътувал от София за Добрич, и тежкотоварен камион, пътувал от Добрич. 

Жертвите са двамата шофьори - на автобуса и камиона, и пътник, който е бил на седалката зад водача. В следствие на ПТП са предприети процесуално-следствени действия. Това стана ясно на извънреден брифинг на прокуратурата и полицията по повод трагедията.

Установено е, че има загинали 3 души, двамата водачи и един от пътниците, който предполагаме, че е бил близо до един от водачите. Имало е 6 пътници. Четирима пътници са са пострадали леко, един от пътниците не е пострадал въобще.


Не можем да кажем каква е причината за инцидента, единствено е, че времето е било неблагоприятно и е било в следствие на мокра настилка.


Двете превозни средства са силно деформирани и трябваше да бъдат репатрирани. Предстои да бъде извършена експертиза дали са в техническа изправност. Предстои да се изясни дали има алкохол в кръвта на водачите.


На местопроизшествието има обективни находки, от които може да се направи предположение при какви обстоятелства е станало произшествието. Работи се по няколко версии. 

Едната е, че едното превозно средство е напуснало лентата си на движение и се е сблъскало челно в другото. 

Кръгът на лицата, които могат да бъдат привлечени към наказателна отговорност, е голям, в зависимост от техническата изправност на МПС-тата или водачите.

Няма информация да е имало друг автомобил.

Осъществен е контакт с превозвачите на двете превозни средства и е изискана информация за техническото състояние на превозните средства.

Новините от днес и със задна дата