вторник, 23 март 2021 г.

Здравният министър с горещи К-19 новини НА ЖИВО

 Здравният министър с горещи К-19 новини НА ЖИВО 

В момента сме с увеличаване на леглата с 2 %, някъде има увеличение и 3%. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов в Ямбол, където е на посещение заради рекордния брой пациенти, настанени в Ковид.

"Нямаме засега ръст сред медиците. Това се дължи на факта, че повече от тях са ваксинирани. В момента позитивират медици, които са отказали ваксинация. Нямаме изключение за медик, който е бил ваксиниран, поне на мен не ми е известен", уточни Ангелов.

"Нямаме проблем с родилката и детето. Разпоредихме допълнително отопление. Сградата е много стара, ще бъде увеличено подаването на топла вода към сградата. Говорихме с майките, надявам се този проблем следващия ден да бъде решен", поясни още той.

Той коментира и влизането на България в черната класация по смъртност. "Сравняваме няколко показатели, с показатели, които са несравними. Тестовете в България са по-малки, въпреки антигентните тестове. Ако тестовете са пропорционални с другите държави, ние няма да сме сред първите места.", заяви той.


"Хоспитализираните са повече от втората криза, интензивните са повече на от втората криза, но системата удържа. Днес приключва последната среща, където се обсъжда разпределението на тези допълнителни ваксини. България има готовност да получи 1 млн. дози. Имаме възможност да поръчаме на Пфайзер милион и половина. Ние преговаряме на експертно ниво и премиера на високо политическо ниво", заяви Ангелов по отношение на ваксините и допълни, че те са ефикасни и безопасни".

По отношение на отлива от ваксините на АстраЗенека, проф. Ангелов заяви, че в момента има възвръщане на доверието. В момента в страната са ваксинирани 5000 души с различни видове ваксини.

Новините от днес и със задна дата