четвъртък, 25 февруари 2021 г.

Как да изберем правилния стил кухня за дома?

 Модулна кухня Ванила | Мебели и Килими КАМКО

Изборът на кухня може да бъде абсолютен кошмар или истинска наслада - в зависимост от перспективите ви. Въпросът е, че има толкова голям избор, че е трудно да филтрирате това, което искате.

Новата кухня е скъпа покупка и на повечето хора им е необходима до една година, за да планират стъпките си при разглеждането на различните кухни по поръчка. Нека си признаем, това е голяма инвестиция, която наистина може да подобри ежедневното ви използване на най-ключовата стая във вашия дом. А и може да добави стойност към вашия имот - така че трябва да го направите правилно.

Ако често се питате как да изберем кухня, то значи в момента сте на правилното място!

Съберете вдъхновение и информация

Ако обичате да разглеждате шоурумите, можете да се разхождате из наличните в града места и просто да се вдъхновите. Ако предпочитате да седите у дома, можете да сърфирате в интернет или да си вземете дизайнерски списания, за да проверите кои са най-новите тенденции.

Уеб Сайтове като Pinterest, впрочем, са добро място за започване на амбициозни проекти. А също така ще ви помогне да идентифицирате и нещата, които не харесвате.

Говорете с приятели и роднини за това какво са избрали, защо са го избрали и - най-важното - какво биха направили по различен начин. Всички ние се учим, като правим грешки, така че се учете от другите и можете да си много спестите време и пари!

Знайте с какво разполагате

Намерете визия за новата ви кухня, която да отговаря на вашия имот. Освен ако нямате истински дизайнерски усет, има смисъл да съобразите стила на кухнята с възрастта и стила на вашия имот. т.е. традиционен или винтидж стил по-старо жилище или нещо модерно в апартамент ново строителство. Разбира се, можете да съчетаете някои ултра модерни стилове със старинната визия, но това отнема доста усилия.

Изберете кухня, която е подходяща за вас

Уверете се, че вашата кухня подхожда на вас и на вашия начин на живот - не избирайте материали, които изискват твърде много поддръжка или фантастични цветове, ако мразите да чистите. Уверете се, че имате много работно пространство за моментите, в които готвите, и изберете цветове, на които да се наслаждавате.

Още топ съвети за планиране на кухня

Върнете се към основите и решете дали искате да използвате само съществуващото пространство като кухня или може да използвате тази възможност, за да преместите или разширите настоящата си кухня. Това, че текущата конфигурация на къщата ви е проектирана по един начин, не означава, че трябва да продължите да я използвате така. Всякакви промени, дори архитектурни, биха могли да бъдат осъществени.

Определете ясно и точно бюджета си за проекта - независимо дали заемате пари или имате  спестявания, трябва да определите бюджет, който ще управлява избора ви.

Можете да зададете отделни фази за вашия ремонт, като монтирате устройствата сега и закупите уреди втора ръка, след което надграждате с течение на времето - просто оставете място в плановете си за мечтания фризер с хладилник или готварска печка.

Вариант е също така да изберете да поставите по-евтини винилови настилки в първа фаза и след това да сложите хубави дървени подове, когато имате пари.

Уверете се, че измервате всичко точно - повечето стаи не са квадратни и трябва да сте сигурни, че сте предоставили достатъчно място, за да вкарате всичко, което сте закупили. Дори да сте избрали фирма за дизайнерски услуги, си струва да проверите нейните измервания – грешки винаги са възможни. Помнете, че дори няколко милиметра могат да се окажат голям проблем.

Проверявайте внимателно всяка доставка! Кухните имат толкова много компоненти – дървени тела, врати, дръжки, панти, фиксиращи елементи. Лесно е да пропуснете нещо на пръв прочит, но не е никак желателно.

Е, готови ли сте за своята нова кухня?

Новините от днес и със задна дата