сряда, 3 февруари 2021 г.

Милен Иванов, от когото откраднаха милион лева: Вкъщи имаше още скрити пари и злато

  

                                           Стопкадър: БНТ

Ямболският бизнесмен, от чиято камина бяха откраднати близо 1 милион лв., за първи път допусна телевизионен екип в дома си. Милен Иванов не пожела да застане пред камерата на БНТ, но разказа подробности за кражбата.

Кражбата е извършена през октомври 2020-а, но е разкрита тази година. Апартаментът на бизнесмена се намира на първия етаж и според него крадецът е влязъл случайно, защото той не го познава, не познава и първоначално задържаните 6 човека.

Казва обаче, че тя е направена много професионално. Той и семейството му въобще не са разбрали, че някой е влизал в дома им, единствената следа била разхвърляните дрехи от раницата на сина му и отключената врата.

Крадецът не е успял да открадне още парични суми, скрити на различни места в дома, дори на масата в хола, където се намира въпросната камина, е имало златни накити, които задържаният не е успял да вземе.

Припомняме, че 44-годишен мъж е задържан за кражбата и към момента той отказва да съдейства на полицията. Според Милен Иванов, парите, които той крадецът е успял да открадне, са близо 900 000 лв, но до момента са открити едва 56 000 лв.

Първо крадците отварят чекмедже и тогава забелязват този процеп в камината. Камината е правена преди 10 години.Там няма специален тайник, а парите са били в отвор, част от декорацията на камината.

Крадецът видял парите, взел раницата на сина на бизнесмена, натъпкал ги вътре и излязъл. В жилището имало и още пари, които крадецът не намерил.

Милен Иванов казва, че никога не е виждал и не е чувал за крадецът. Познавал само един от общо шестимата задържани първоначално, който работел в автосервиза, където си поправял колата, но нямал контакти с него.

А за кражбата е арестуван Валентин Леков, по-известен в родния си Бургас като Вальо Ключаря. Той се завърнал наскоро от Лондон. Има богато криминално минало. Домът му е опасан с камери. Съседите му не могат да повярват какво е направил. "Много добро момче, много тихо, много добро", казват те.

Парите ямболският бизнесмен събирал с години. Те били от дейността на фирмата му, съобщава БНТ.

Новините от днес и със задна дата