петък, 19 февруари 2021 г.

Доц. Кунчев: Докато другите се ваксинират и съживяват икономиките си, ние още спорим има ли вирус или не!

  

"Това, което виждаме като статистика на хората, които биха се ваксинирали, е ясно от години. В Европа и света ще има страни, които ще се отворят към света, ще съживят икономиката, а ние още спорим има ли вирус или не.

Ваксинационният план не е пред провал - напротив - той започна много добре. Провал ще е, ако ние имаме ваксините, те са пристигнали при личните лекари, а обществото не иска да се ваксинира.

Има достатъчно информация на всякъде, нека хората се запознаят." Това коментира доц. Ангел Кунчев в телевизионно интервю.

"В Израел интересното е, че вече се видя ефектът от ваксините, там броят на заболелите рязко спадна.

Само след месец нашите ваксини ще станат четири. Да погледнем без емоции. Имаме няколко становища от топ експерти, че ваксината на АстраЗенека е подходяща за всички възрасти.", обясни още той.

"След няколко месеца ще има възможност всеки да си избира с каква ваксина да се ваксинира, но към момента няма такава възможност. Ако някой държи на определена ваксина нека изчака.", категоричен е Кунчев.


"Имаше една психоза върху това колко е опасен изборния процес. Това не е вярно. Много по-опасни са тържествата, на които се събират по 15-20 човека.", смята специалистът.

"Дали мобилните урни ще стигнат до карантинираните не е моя работа. Моята работа е да ги ваксинирам.", добави той.

"Английският вариант на вируса настъпва, но темпа не е много висок.  До 1-ви март, когато Борисов каза, че ще отворят заведенията, има много време. Аз знам, че не може да държим този сектор затворен безкрайно. 

"Може би третият пик на вируса ще дойде в края на март и ще съвпадне с изборите, но към момента не може да се прецени.", завърши доц. Кунчев.

Новините от днес и със задна дата