четвъртък, 18 февруари 2021 г.

Англичанка, живееща в България е убита жестоко

 

Полицай и кмет заловиха извършител на зверско убийство на англичанка във великотърновсктото село Ново село, пише "Труд".

Кървавата драма се разиграла в четвъртък следобяд. Извършителят на пъкленото злодеяние бил спипан от началника на полицейският участък на съседното село Балван старши инспектор Петър Петров и от кмета на Ново село Христо Христов.

Жертва е 60-годишната Роуз Р., която се заселила в китното селце преди около 8 години. Жената живеела сама, но от дни съседите не били я виждали.

Пощенската служителка в селото първа се усъмнила, че се е случило нещо лошо с чужденката, която от два дни не вдигала телефона си. Притеснената пощальонка алармирала кмета.

Управникът на Ново село известил полицейският инспектор и двамата отишли в дома на британката.

Там заварили непознат мъж, който обикалял из имота с кални ботуши, а в двора имало приготвен изкоп. Като видял двамата мъже, 33-годишният гост побягнал в неизвестна посока. Стопанката пък била открита мъртва, просната в локва кръв в стопанска постройка. 

Кметът и полицаят незабавно алармирали Областна дирекция на МВР във Велико Търново за случая. След това предприели обход на селото с цивилен автомобил като предположили, че убиецът е все още в населеното място.



За отрицателно време спипали беглеца да се укрива в дома на самотноживеещ старец в покрайнините на Ново село, задържали го и когато пристигнали криминалистите от Велико Търново им го предали.   

Трупът на англичанката бил намерен в плевнята на имота и. 

При разпитите убиецът, който е българин е направил пълни самопризнания. Причина за трагедията е любовна история. 

По непотвърдена информация младият мъж убил чужденката с лопата, след което се приготвил да заровил трупа. 

Хората в Ново село споделят, че англичанката е била дистанцирана от местния живот, но отглеждала кучета и прасета, като дори учела шопарите да рисуват.

Новините от днес и със задна дата