вторник, 16 февруари 2021 г.

36 г. затвор за баща и син, убили бизнесмен и скрили тялото в бидон

  

                                          Снимка: Plovdiv24

Окръжният съд в Пловдив призна за виновни и осъди съответно на 20 и 16 години затвор 50-годишния Севдалин Боюклиев и 27-годишния му син Марин за жестокото убийство на 47-годишния столичен бизнесмен Венцислав Младенов.

Двамата са обвинени за това, че на 21 март 2018 г., в пловдивското село Нареченски бани умишлено са умъртвили Младенов, като смъртта е настъпила по особено мъчителен начин за убития и деянието е извършено с особена жестокост.

Двамата Боюклиеви и софиянецът стопанисвали магазин и ресторант в селото. Венцислав Младенов обаче имал съмнения, че бащата и синът крадат и на 15 март м.г. поставил камера за видеонаблюдение. Шест дни по-късно 47-годишният мъж и двамата му съдружници се срещнали, защото при направена ревизия Младенов открил липси.

"В следобедните часове - около 17 часа на 21 март, е възникнал скандал за пари в заведението в село Нареченски бани, стопанисвано от тримата. Кавгата е била между Севдалин Боюклиев и Венцислав Младенов. Между тях е започнал ръкопашен бой, към който се присъединява и синът", обясни след убийството окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

По думите му, Венцислав Младенов е бил повален на земята от бащата и сина с удари в главата и тялото.

Той е бил почти в безпомощно състояние, но е давал признаци на живот, когато Боюклиеви са го изтеглили в съседно помещение. Там единият му е държал краката, докато другият му е нанасял удари с тъпото на брадва по главата. На Младенов са били причинени 3 тежки черепно- мозъчни травми и той е издъхнал.

Убийството е извършено по касапски - с 3 удара на тъпото на брадвата. Както се умъртвява прасе. Явно Севдалин Боюклиев е имал тези умения. В такава ситуация човек действа по утвърден модел, заяви прокурорът Костадин Паскалев по време на пледоариите в съдебната зала.

"Докато родителят е нанасял ударите, синът е държал жертвата. Севдалин е казал на Марин да не гледа, защото ще пръсне кръв. Тя така или иначе е попаднала върху дясната му маратонка", описа прокурорът ужасяващата сцена. По думите му именно трите удара с брадвата са били смъртоносни за съдружника на Боюклиеви. Преди това му нанесли жесток побой по цялото тяло с ръце, крака и помощни средства - летва, крак от гардероб.

Новините от днес и със задна дата