петък, 19 февруари 2021 г.

Фрапиращ случай: Изхвърлиха над 200 живи пиленца в река

  

                                          Кадър: Нова тв

Фрапиращ случай на нехуманно отношение към животни. Неизвестни изхвърлиха над 200 живи пилета в река край Ловеч. Инцидентът е от снощи, а по случая работят полицията и Агенцията по храните, предава Нова тв.

Недалеч от ловешкото село Казачево неизвестен извършител изхвърля животните. Те са намерени случайно от преминаващ човек, който е документирал фрапиращата гледка. При подаване на сигнал в полицията започва разследване на случая.

Маргарита Любенова е един от малкото регистрирани птицевъди. Фермата ѝ в село Казачево е празна, тъй като сезонът не е започнал. От Агенцията по храните търсят първо нея.

"Аз бях толкова шокирана. Това е ненормално. Къде е логиката - люпиш пилета и ги изхвърляш. И снощи ми се обади докторът и ме пита дали люпя. Аз му казах, че не люпя. Първите пилета са на 23-и и те са за друг човек. Не са за мен", каза Любенова.

Тя подозира умисъл в това действие. "Не е хубаво човек да се опитва да мрази, да злепоставя друг човек по този начин. Да се занимава с такива неща", обясни Любенова.

Местни хора се опитали да спасят живите пилета, но не успели. От Община Ловеч днес започнаха разчистване на мястото.

"Събираме умрелите птици и чакаме фирма да дойде и извози този продукт. След това започва дезинфекция на района и частите за недопускане на разпространяване на различни видове заболявания", каза зам.-кметът на Ловеч Даниел Колев.

Новините от днес и със задна дата