неделя, 3 януари 2021 г.

DJ Emotion от Варна е загиналият в Стара планина

 

                                  Тодор Желязков
 Мъжът, който загина вчера в Стара планина е известният варненски дисководещ Тодор Желязков, известен в музикалните среди като DJ Emotion. Досега самоличността му не беше известна, но тъжната вест се разпространи в последните часове.

Снежана Миронова, която е била заедно с него часове преди кончината му, написа във Фейсбук:

"От този връх, вчера 02.01.21 г. пада и загива Тодор Желязков, амбициозен, начетен, млад мъж от Варна, тръгнал със свой приятел (Жоро) от х. Тъжа, през вр. Ботев, през х. Добрила, до Белемето за 2 дни.

Запознахме се на вр. Ботев. Бордист. Изпадал в различни сложни ситуации, но оцелявал. Живот, изживян на пълни обороти, с максимални скорости.

И ето тук, на този връх, намира смъртта си. С часове говорихме на върха. С часове Пламен, Plamen Nikolov, ги разубеждаваше да не предприемат този безумен преход (преход, който щяха да правят за първи път), да не подценяват обстановката и факта, че не познават планината, че са с неподходящи за зимата обувки и без котки".

Фаталният инцидент се е случил на първия стръмен и опасен склон, при слизането от връх Жълтец. Точно там, при спускане, Тодор се подхлъзва и се свлича около 300 метра надолу по заледения и скалист склон. Според спасителите е починал на място от травмите си. Тялото му обаче все още не може да бъде свалено от планината заради тежките метеорологични условия.

Днес негови колеги се прощават с него в социалните мрежи.

Новините от днес и със задна дата