вторник, 12 януари 2021 г.

Затворен е и пътят Извор - Зидарово, тежка техника вади закъсали автомобили / снимки

 

Затворен е пътят Извор - Зидарово. Причината е огромното количество вода върху платното от преливника на язовир "Хур дере". В критичните зони има закъсали автомобили, които се изваждат с тежка техника.

Екипите действат своевременно. Малко по-рано днес преляха и реките Отманлийска, Изворска и Маринка. Следят се всички проблемни зони.   

Вследствие на интензивните валежи реките Отманлийска, Изворска и Маринка излязоха от коритата си. Нивата им са в червената зона и се следят отрано тази сутрин, когато датчиците на Информационната системата за управление на водите и риска от наводнения на територията на община Бургас индикираха опасно покачване. Продължаваме да следим ситуацията и на място на проблемните точки.

Най-критично е положението във в.с. "Черниците", където още сутринта бяха евакуирани хора. Контролирано се източва язовир "Хур дере". Нивото му стигна застрашителните 94 см. при максимални 100.   

Поради преливане на големи количества вода в пътното платно се затваря пътят Бургас - Созопол.

Движението се отклонява още от кв. "Крайморие".

Община Бургас призовава гражданите да използват обиколни маршрути до населеното място - през Маринка и Ново Паничарево. Мярката се налага, за да се избегнат инциденти по пътното платно и задръствания.

Достъпът до хижа "Странджа" също е възпрепятстван. 

Още снимки

Новините от днес и със задна дата