вторник, 26 януари 2021 г.

Тъжна вест! Напусна ни дългогодишният спортен деятел и почетен гражданин на Бургас Васил Стоянов

 

Бургас изгуби емблематично име в спорта. На 91 години тази сутрин почина дългогодишният спортен деятел Васил Стоянов. За големите си заслуги е избран за почетен гражданин на Бургас. По повод неговата кончина кметът Димитър Николов изказа своите съболезнования на близките и приятелите на спортния деятел.

"Бургас изгуби един човек, който бе посветил живота си на спорта и възпитанието на младите даровити таланти на нашия град. Васил Стоянов е човек, който има изключителни заслуги за това градът ни да има богата спортна слава. Неговите успехи и всеотдайността в работата му никога няма да бъдат забравени. Поклон пред паметта му!", каза кметът Николов.

Васил Стоянов Георгиев е роден на 28.12.1929 г. в Айтос. В Бургас идва през 1952 година. От 1955 до 1957 година той е ръководител на отдел "Физкултура и спорт" в Градския съвет на Бургас. Бил е председател на ДФС "Ботев" и получава званието "Заслужил деятел на физкултурата и спорта".

През годините 1965 - 1975 е носител на купата на България по баскетбол с отбора на "Черноморец". От 1988 до 1990 година е директор на "Спортни имоти и прояви. До 2010 е председател на Клуб по художествена гимнастика "Черноморец", а от 1999 е член на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика. От 2011 е почетен президент на Спортен клуб по художествена гимнастика "Черноморец".

Новините от днес и със задна дата