понеделник, 18 януари 2021 г.

Времето за днес и цялата седмица

  

Тази седмица започва с много студено време, с температури до минус 25 в планините и до минус 15 в някои населени места. В следващите дни предстои постепенно затопляне.

Днес над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Повече облаци ще има над Североизточна България, но ще бъде почти без валежи. В Дунавската равнина ще духа до умерен вятър от запад.

Дневните температури ще останат ниски: от минус 3, минус 4 до плюс 2 градуса, за района на София около минус 2.

Утре, вторник, сутринта все още ще бъде мразовито с температури от около минус 10, минус 12 на места до минус 5 градуса. През деня температурите слабо ще се повишат спрямо днешните и ще са от минус 2 до плюс 3 градуса.

Облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна, а в Дунавската равнина ще духа слаб до умерен вятър от запад. По-късно след обяд и във вечерните часове вятърът ще се преориентира от югозапад.

В сряда ще се повишат и минималните температури, които ще бъдат от минус 7 до минус 1 градуса. Повече облаци ще има над Северна България.

През деня ще се затопли по-чувствително спрямо  началото на седмицата и дневните стойности ще достигнат 3 до 8-9 градуса. Облачността ще бъде променлива.

В четвъртък минималните температури ще се повишат още и ще бъдат от около минус 4 до плюс 1 градуса. Дневните ще останат предимно от 4 до 9 градуса.

В петък минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3, а дневните от 7 до 11 градуса. Облачността ще остане значителна, с по-съществени разкъсвания и намаления над източните райони. Все още без валежи.

В събота ще бъде най-топло, с положителни минимални температури и дневни стойности от 9 до 14 градуса, малко по-ниски в крайните западни и северозападни райони.

Облачността ще се увеличава и по-късно през деня и привечер от запад и юг ще започнат превалявания от дъжд, които през нощта и в неделя преди обяд ще обхванат по-голямата част от страната. На места отново количествата валеж ще бъдат значителни.

В неделния ден вятърът ще се ориентира от запад и дневните температури ще се понижат до интервала от 5 до 10 градуса. Валежите от запад на изток постепенно ще спират.

Новините от днес и със задна дата