Полицията в Русе разследва случай на стрелба след спречкване между шофьори на бул. "Липник" в града. Това съобщиха от областната дирекция на МВР.

Случаят е от средата на миналата седмица. В зоната на кръстовището на ул. "Захари Стоянов" и бул. "Липник" 37-годишен шофьор на лек автомобил "Сеат" насочил пистолет, зареден със сачми, към водач на "Фолксваген Голф" и към неговия спътник. 

След това стрелял многократно. Част от сачмите попаднали в лицето, шията и ръцете на пътника във "Фолксваген"-а, като му причинили охлузни рани. След стрелбата нападателят напуснал района.

Подаден бил сигнал в полицията, като на мястото са изпратени служители на МВР, които извършили оглед на местопроизшествието. По време на разследването 37-годишният шофьор и автомобилът му са открити в стопански двор в района на ул. "Потсдам" в Русе. В колата са открити два пистолета - единият с поставен пълнител със сачми, а другият бил газов, както и кутия с патрони.

37-годишният мъж бил арестуван първоначално за срок от 24 часа. При проверката за употреба на наркотични вещества техническото средство отчело положителен резултат за амфетамин, метамфетамин и канабис.

Полицаите претърсили и дома на мъжа, като открили там метален гриндер, съдържащ канабис, както и две електронни везни.

Разследването по случая продължава, образувано е досъдебно производство за извършеното престъпление.