четвъртък, 14 януари 2021 г.

Здравният министър: Още в петък ще издам заповед за падането на две мерки ВИДЕО

 
"Политиците трябва малко да спрат да експлоатират темата за изборите по един или по друг начин". Това заяви на редовен брифинг на Националния оперативен щаб в Министерски съвет здравният министър проф. Костадин Ангелов.

"Ще дойдат изборите, но ако продължим да мислим само за тях, без да мислим за здравето на хората и проблемите им, ще трябва да избираме нов народ, а не да провеждаме избори", предупреди той.

"Различни български политици се опитват по един или по друг начин се опитват да прокарат мисъл, че нямаме достатъчно ваксини. Това категорично не е вярно. Осигурили сме достатъчно ваксини за всички български граждани.

"Виждате колко много обещания се дават от всички политически сили. Както се шегува един мой близък приятел - почти всичко вече е обещано, само остава да се изпълни.

Ясно да разберат, че доверие се заслужава, не се иска", заяви проф. Ангелов.

Здравният министър коментира и въпроса с евентуално разхлабване на мерките след 31 януари:

Началото на февруари е много далеч още. Следващата седмица, това което ще бъде факт, ще стане със заповед още от утре.


"Ще бъде възстановено част от практическото обучение в училище, класовете в системата на средното образование и във висшите училища, само на тези практики, които не могат да се проведат в електронна среда.

Друга мярка ще бъде възстановяването на плановия прием и плановата оперативна дейност", изрично подчерта Костадин Ангелов.

Новините от днес и със задна дата