петък, 8 януари 2021 г.

Явор Бахаров обжалва присъдата си

 Скандално! Явор Бахаров предаден от свой близък 

Актьорът Явор Бахаров обжалва наложената му ефективна присъда от Районен съд - Разлог за шофиране след употреба на алкохол и наркотици пред Окръжен съд - Благоевград, съобщиха от съдебната институция, цитирана от БТА.

В жалбата си адвокатите на подсъдимия са посочили, че според тях присъдата е неправилна, необоснована и са допуснати съществени нарушения в процесуалните правила. От Окръжен съд - Благоевград посочват, че защитата на актьора твърди, че от събраните в съдебната фаза доказателства не може да се направи обоснован извод за това, че Явор Бахаров е осъществил състава на престъплението, а именно шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Искането на защитата е той да бъде оправдан или изпълнението на наложеното ефективно наказание "лишаване от свобода" за една година да бъде отложено за срок до три години.

По делото е насрочено открито съдебно заседание в Окръжен съд - Благоевград на 24 февруари от 13.30 часа.

В края на октомври районният съд в Разлог осъди Бахаров ефективно на една година затвор и му отне шофьорската книжка.

Актьорът Явор Бахаров беше заловен да шофира пиян и под въздействието на наркотици на оживена улица в Банско на 8 февруари 2020 г. след обяд. Тестът с дрегер показа, че е седнал зад волана с 1,30 промила алкохол в кръвта. Пробата за наркотици даде положителна проба за кокаин и канабис. Адвокатът на Бахаров атакува именно установяването на употреба на наркотици с мотива, че нито една лаборатория у нас няма акредитация за тази дейност.

Новините от днес и със задна дата