петък, 22 януари 2021 г.

Крадец отмъкна близо 1 милион лева, скрити в камината на ямболско семейство

 

Кражба на пари и злато на обща стойност близо 1 милион лева от частен дом е била разкрита от ямболските криминалисти, съобщиха от Районната прокуратура.

Престъплението е извършено на 21 октомври 2020 г. в къща в Ямбол. Крадецът е проникнал в сградата чрез подправен ключ. След това е откраднал сумата от 750 200 лева, 50 000 евро, 7 милиона виетнамски донги, 450 бразилски реала и златни накити и е избягал.

На местопроизшествието са извършени процесуално-следствени действия, образувано е досъдебно производство. Сформиран е екип и са започнати оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на цялостната фактическа обстановка по случая. В хода на разследването е извършена голяма по обем работа, в резултат на която полицаите влизат в следите на извършителя.

По време на разследването е установено, че парите и златото са били в тайник, разположен в камина.

44-годишният извършител, чийто инициали са В.Л., е арестуван на 20 януари при мащабна полицейска операция на териториите на ОДМВР-Ямбол и ОДМВР-Бургас. Извършени са обиски на 17 места. Намерени и иззети са общо около 54 000 лева и златни накити.

На крадеца му е повдигнато обвинение. Съдът пък е наложил най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Определението на Районен съд - Ямбол подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Новините от днес и със задна дата