вторник, 26 януари 2021 г.

Ново сензационно лекарство срещу К-19 намалява болните и починалите със 70%

  

Комбинацията от две синтетични антитела срещу COVID-19 на американската фармацевтична компания „Илай Лили“ намалява хоспитализациите и починалите със 70%, твърдят от компанията, цитирани от АФП, пише Монитор бг.

"Двете антитела заедно имат потенциал да намаляват значително смъртността при високорискови пациенти", подчерта главният научен директор на компанията Даниел Сковронски. 

Оповестените резултати са от трети етап на изпитанията с участието на 1035 души, При този етап пациентите са получили или плацебо, или комбинацията от двете антитела. От групата на пациентите, получили терапията, са починали едва 11, или 2,1%, докато от другата група те са 36, или 7%. 

Компанията заяви, че ще продължи да изучава лекарството в друго изпитване, за да проучи дали по-ниските дози ще доведат до подобно въздействие. Моноклоналните антитела са произведени в лаборатория версии на естествените защитни сили на организма за борба с инфекциите. 

Много учени приветстваха техния потенциал за борба с COVID-19 и както „Илай Лили“, така и биотехнологичната фирма „Редженерон“ получиха разрешения за спешна употреба за лечението си.

Новините от днес и със задна дата