събота, 30 януари 2021 г.

Принцеса Калина се прибира при цар Симеон в България след 12 години в оазис в Мароко

 Княгиня Калина: Избирайте българското море! (Снимки) - 24chasa.bg

След дванадесет години живот в Мароко, Калина и съпругът ѝ Китин Муньос се сбогуват с частния си оазис, за да се установят в България при цар Симеон.

Това ще стане, след като той си върне собствеността върху двореца Царска Бистрица. По този повод Калина даде интервю пред испанското издание Hoy corazon.

"Взех това решение, защото обичам баща си и ми липсва, а също и водена от любовта си към България", казва принцесата.

На въпрос кое е най-голямото ѝ приключение в живота, Калина отговаря така: "Сега, например, сбъдвам една мечта, като се връщам в България, където се ожених, родих сина си и много ще се радвам, ако той започне училище в София .

Принцесата признава, че има много силна връзка с баща си:

"Възхищавам му се, обожавам и лудо обичам баща си. Един поглед между нас е достатъчен, за да се разберем. Баща ми е млад по дух и ме разбира много добре. Винаги е бил моята голяма подкрепа. Когато се разхождам с него в България, се чувствам горда да видя как българите го обичат, как го уважават."


Калина има намерение да работи в основания от баща ѝ музей, след като се върне в България. 

"Музеят е инициатива на баща ми. Искам да направя всичко, за да го направя международно известен: работя по проектирането на виртуална обиколка на двореца-музей Врана и със съгласието на баща ми подготвяме стая с нови технологии", разказва тя.

Новините от днес и със задна дата