вторник, 8 декември 2020 г.

Млада жена се нуждае от помощ за лечение

 

Млада жена от Добрич спешно се нуждае от средства, за да продължи лечението си в онкоболница в Турция. Жулиета Василева е диагностицирана с рак на шийката на матката преди три години.

Провежда лечение в България, но впоследствие ракът се връща. Започва втори курс от химиотерапия, но бързо губи от теглото си и лекарите в България отказват да продължат лечението ѝ. Семейството ѝ намира спасителен вариант в клиника в Турция, където Жулиета се намира и в момента.

Събрани са средства, но парите свършват изключително бързо, тъй като се налагат животоспасяващи операции, които не са били предвидени.

Само година след като Жулиета ражда сина си, тя е диагностицирана с рак на шийката на матката. Направена ѝ е операция в Плевен, минава и курс на лъчетерапия във Варна и състоянието ѝ се подобрява.

Три години по-късно обаче болестта се завръща с рецидив на лимфния възел на малкия таз.

"След четири курса на химиотерапия се оказва, че ракът се е повлиял много малко и се налага да продължат лечението. За съжаление състоянието ѝ се влошава, тя се обездвижва и рязко загубва килограми", разказва нейният съпруг Галин Енев.

Въпреки усилията на близките ѝ Жулиета не успява с месеци да достигне желаните 40 кг, за да се подложи на операция и така семейството ѝ започва да търси вариант за лечение в чужбина.

Получават оферта от клиника в Турция и много бързо събират необходимите средства чрез дарители. Така Жули бива настанена за лечение в турската клиника.

Започват имуно- и химиотерапия, но се появяват проблеми с корема ѝ и става ясно, че тя се нуждае и от спешна животоспасяваща операция.

По думите на съпруга ѝ Жули се възстановява много добре след операцията и вероятно още тази седмица ще започнат отново с химио- и имунотерапията, но семейството не разполага вече с необходимите средства.

За кампанията и колко пари са необходими разказва приятелката на Жулиета Мария Петрова:

"Към момента сме събрали около 110 000 лева, но тези пари за два месеца изчезнаха. Тя не може да бъде изписана, тепърва започва реалното ѝ лечение. Първата операция струва около 21 000 евро, които ги дължим на болницата. Общо с престоя и с втората операция дължим около 32 000 евро. Не знаем още колко пари ще трябват, защото всичко се случва на момента, операциите са по спешност. Организирали сме благотворителен базар във фейсбук и всеки може да продава неща, които са му излишни".

Приятели и близки помагат не само в търсенето на пари за лечението на Жулиета, но и с отглеждането на нейния четиригодишен син Коко. Детето знае къде е мама и единственото, за което моли Дядо Коледа е тя да се върне скоро при него.

Paypal: juli_magic@abv.bg
Дарителска сметка в Уникредит Булбанк
IBAN : BG02UNCR70001524152013
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Жулиета Петрова Василева
Zhulieta Petrova Vasileva

 

Новините от днес и със задна дата