понеделник, 28 декември 2020 г.

Скандално: Лекарка нападна и заплаши пациентка ВИДЕО

  

Медик нападна жена в плевенската болница "Георги Спартански". Причината - объркана заявка за рентген. За случая е информирана полицията.

Започва и вътрешна проверка в здравното заведение в града. Диляна Гелева отива в болница "Георги Спартански" в Плевен, след като 80-годишната ѝ баба пада и удря ребрата си. От спешния кабинет ги изпращат със заявка за рентгенова снимка.

Вместо ребрата обаче, снимат тазобедрената става. Оказва се, че заявката е объркана от спешния кабинет. Когато се връщат за нова снимка, са посрещнати със скандал. 

"Нарича ме глупачка, други имена. След като приключи видеото, се опитаха да ми вземат телефона, което не се случи", коментира тя. Диляна напуска болницата, след намеса на охраната на здравното заведение.


"В някаква нервна криза изпадна, крещеше - "Вкарайте ми я вътре, вкарайте ми я вътре". Заплаши ме, че ако не си дам телефона - ще се срещнем на друго място и ще ме пребие и да довърши това, което не е могла", сподели още Диляна Гелева.


Случаят вече е предаден на полиция, предстои сигнал да бъде пуснат и до прокуратурата. "Много медици се свързаха с мен. Подкрепя ме и ми казаха да си търся правата", категорична е жената. 

"За този проблем разбираме от социалните мрежи и понеже сме изключително заети с подготовката за ваксинацията, както и с лечението на Ковид болни, не сме го проверявали, но ще направим проверка", каза Момчил Цветков от Връзки с обществеността УМБАЛ "Д-р Георги Спартански", цитиран от bgonair.bg.

Новините от днес и със задна дата